Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!! :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 25.5.2017, 1:23



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
 EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!! 
Autor Zpráva

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Nezufaj, coskoro budu rychlejsie SSD za dobru cenu, dovtedy nam postaci optimalizacia. Da sa na to zvyknut.

Mam 901 a som spokojny. Splna moje ocakavania. To, ze tento NB ma pomalsi SSD a nema hernu grafiku atd atd som vedel vopred.


úte 06.1.2009, 11:15
Profil

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Nj ale jestli jsi se doval tak tvuj disk ma skoro 2x !! rychlejsi zapis.
7,5MBps je zalostne malo a hlavne pri pouzitem NTFS to stacilo tak akorat na rezii :-)
900A jsou kupoval pritelkyni prave proto ze vysel cenove nejlepe a pritom je plne dostatecny. Proto ani neplanuji upgrade disku... Prechodem na FAT32 se vyresilo mrznuti systemu. To ze se vse pousti pomaleji je samozdrejme a "ocekavane".


úte 06.1.2009, 12:36
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Nuz ja mam dokupeny 32 GB SSD, ktore je rychlejsi ako povodny 8 GB disk co bol v 901-ke. Je skoro taky rychly ako 4 GB interny SSD. Ale samozrejme vsetky tieto SSD su pomalsie v rychlosti zapisu ako bezne HDD.


úte 06.1.2009, 14:00
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Tak jsem v sobotu zkusil jen tak pro zajímavost nainstalit XP Profi-legal.No,už aby byl pátek a já se pustil zpět do instalace Visty.Ta Vista na tom 900A běhá o tři řády svižněji a lépe.Neumím vysvětlit,čím to je,drivery jsem dal z orig. podpůrného disku dodaného s notebookem,ale prostě je to podstatně línější.Takže se opět vracím ke svému tvrzení,že už bych zpět s Visty nešel.Fakt ne.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pon 12.1.2009, 20:50
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
petrulin1: mozno by si mohol skusit Win 7 beta, hovori sa, ze je este o nieco rychlejsi ako Vista...


pon 12.1.2009, 22:45
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Snažil jsem se to v pátek stáhnout,jenže MS tu Betu uvolnil oficiálně,takže ty linky jsou tak zatížené,že z deseti pokusů se mi podařilo stáhnout nejvíc 260 MB,takže jsem to vzdal.Ale jednoznačně říkám,tomuto notebooku sluší více Vista.S drivery není žádný problém a běhá to na něm fakt podstatně lépe.Pokusím se ještě ten balík stáhnout před další opětovnou přeinstalací Visty.Rád bych Se7en zkusil.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pon 12.1.2009, 22:52
Profil

Registrován: 03/2009
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Tak pár dnů zápasím s instalací XPček na tento stroj. Předtím sem tam měl Windows 7 a i když to běhalo slušně včetně Office 2007 tak jsem si řekl, že bych raději systém starší a hnusnější, ale za to bleskový.

Tak jsem si stáhl ze serveru MSDNAA (studentské licence) Win XP Pro SP3. Překvapení číslo 1, instalace kolabovala, podle vygoogleného popisu chyby nejspíše chyba v CD, nepomohlo ani vypálení na jiné CD. Tak jsem nainstaloval ze staršího CD a následně dodal SP2 a SP3 ručně (přes noc), dodal ovladače a zděsil se, jak lenivý systém je!

Prošel jsem tedy různé rady, swap vypnul, zkusil přesunout na kartu, zakázal indexaci, pohrabal se něco v registrech, odstranil nepotřebné součásti a přesunul dočasné soubory internetu na kartu, pořád nic! Mírně pomohla změna vzhledu na "klasický" tj Win 2000 a starší. Přešel jsem tedy ze skvělého UI Windows 7 na UI staré 15 let, tomu říkam úpadek.

Zrovna jsem doflashoval nejnovější BIOS a pořád nic. Prohlížeč (Opera) startuje necelých 10s, Ovládací panely 6s, Word 2007 cca 8s. Jediné co je svižnější než u Windows 7 bude asi boot...

No nic, vyzkouším ještě tu defragmentaci, potom možná zkusím narvat Visty a jinak se z drobkem budu muset rozloučit a koupit si nějaký repasovaný DELL nebo IBM...


úte 02.6.2009, 13:44
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Loučit se s ním nebudeš,protože když tam dáš Visty,tak budeš spokojen.Nevím proč,ale Visty chodí na tomto kousku o 300% lépe než XPčka.Tedy za předpokladu,že máš v něm 2 GB RAM.Měl jsem ho donedávna,provozoval jsem na něm Vista Home Premium a šlapalo to jak pes.Bohužel jsem potřeboval stroj s větším diskem,takže teď mám co mám v podpisu,ale s tímto stroječkem jsem neměl nejmenší problémy-měl-li jsem tam Vistu.
A za předpokladu,že máš 2GB RAM,tak ten swap a indexaci vypni taky.V každých Windows.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


úte 02.6.2009, 16:38
Profil

Registrován: 07/2009
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Ahoj, já Eee 900A s XP mám již od Asusu. Tahle debata mě pomohla k optimalizaci systému. Díky! *4286*


úte 14.7.2009, 14:50
Profil

Registrován: 01/2010
Příspěvky: 19
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
asi reaguju prilis pozde,ale par zasadnich veci ktere bysi mel udelat:
defragmentace
vycisteni disku
stahnout nejnovejsi ovladace a bios

pak by snad nemel byt zadny problem


úte 23.2.2010, 18:06
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu