Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!! :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 22.10.2017, 15:44



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!! 
Autor Zpráva

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Hou,hou,tak moment,já myslel že tady má někdo fakt problém!?!?! Že by jako měla pomoci defragmentace? Že by dotyční nevěděli co a k čemu je defragmentace? Nene,to se mi nechce věřit.I když samozřejmě rada dobrá.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


sob 27.12.2008, 22:55
Profil

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 54
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Tyhle prooemy s vykoneem jsem mel taky. Na SSD disku se casto nici sektory pri prenaseni velkyho objemu dat. Defragmentoval jsem disk pomoci TuneUp Uttilities 2009 ( windowsackou defragmentaci nedoporucuju) a vsechno se vyresilo :)

Jinak instalace xp trvalla taky strasne dlouho (min.1h 45min)
po defragmentaci trvala asi 45min :)

_________________
[EEE 701 4G WHITE]
RAM 2GB; SDHC 16GB;
powered by GENTOO LINUX;
kernel 2.6.27-gentoo-r8


ned 28.12.2008, 13:09
Profil

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Tak jsem hodil novy bios a nepomohlo to. Jako defragmentaci jsem zkousel zatim jen utilitku z windowsu, ale ta se zda taky nepomohla. Jeste vyzkousim doporucovany programek, abych nepreskocil vsechny rady, ale taky se me to nezda... I pri stahovani aktualizaci z Win Update byl pocitac zasekly... asi hodinu...


ned 28.12.2008, 14:06
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Nevím,co na to říct.Sežeňte si originální instalační medium Win.Netahejte z internetu žádné Ultra,Black,Ultimate,apod. nesmysly,nacpané antivirama,officema a vším možným softem,včetně třech tun ovladačů.Nebo si aspoň stáhněte standardní OEM verzi XPček.Ze staránek ASUSu si stáhněte všechny drivery a dejte je tam.Po kvalitní instalaci a s posledním BIOSem to MUSÍ jet.Jestli ne,tak to reklamujte.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


ned 28.12.2008, 21:01
Profil

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Instalacni cd od win je ciste... je s integrovanym sp3. Uz instalace trvala nadstandartne dlouho... nic diky za rady. Budu bojovat a dam vedet jak jsem dopadl... Zatim to vidim na eeebuntu :-)


ned 28.12.2008, 21:59
Profil

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 39
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
No, takhle, kdybych byl v situaci, že by se mi zdál výkon notebooku opravdu velmi malý i na 900A, hodil bych to na reklamaci a počkal bych... Však jsi za to zaplatil, tak proč se spokojit s něčím horším... :-)


ned 28.12.2008, 22:08
Profil

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
petrulin1 píše:
Tak teď tomu nerozumím.Psal jsi,že UŽ máš BIOS aktuální,tak co chceš zase flashovat?Pořád nevím,co ti dělá ta dioda pevného disku.Jestli svítí,nebo furt hóóódně bliká,jede ti pořád ta indexace.Mě to ten systém brzdilo ukrutně.Musíš to ZAKÁZAT,ne jen vypnout,protože po restartu se to zase rozjede.

Dále tedy pokud máš aktuální verzi BIOSu-což je 0703 (podívej se rovnou do BIOSu,ne přes programy ve Windows),pak bych zkusil novou čistou přeinstalaci s formátem disku-NTFS souborovým systémem,z originálního instal CD (nebo jeho kvalitní kopie),žádné osekané ořezané a vylepšené verze,kdyžtak si od někoho půjč i jiné a musí to šlapat.Jestli ne,tak to reklamuj.Nedej se uchlácholit kecama v servise,že tohle je normální chování éček.Není to pravda.
Měl jsem už dost notebooků,abych mohl porovnávat.Syn má dvoujádro AMD,2 GB RAM a musím říct,že tento můj prcek je naprosto stejně svižný.Prosím pěkně mluvím o práci se systémem,webem,kancelářským balíkem,apod.Nechytejte mě za slovo,samozřejmě že posledního Colin McRae si nezahrajete.Znovu a naposled opakuju,mám na něm Vista Home Premium,spuštěné AERO,vše jede jak pila,odezvy na příkazy v řádech milisekund.Vypaluju,převádím video,sleduju DVD z ext. mechaniky,z mého pohledu neexistuje činnost,kterou by nezvládl k plné spokojenosti.Nehraju hry a nedělám v CADu.Na vše ostatní je to naprosto v klidu použitelný PLNOHODOTNÝ počítač a za tímto názorem si stojím a podepíšu se pod něj.


Děkuji všem za cenné rady. Ačkoli jsem toto téma vypsal já,...jak vidím,...našlo se nás více se stejným problémem.Bohužel jsem ještě neměl tolik času si s tím pohrát, nicméně věřím že problém brzy odstraním :-) ikdyby bylo třeba notebook reklamovat.

Windows XP + SP3 jsou originály,..indexaci jsem vypnul. Bohužel ani Asus updatem nelze flashnout bios,...utilitka bios eečka ani nedetekuje a rovnou mě to odkáže na aktualizaci ovladačů ze stránek asusu. Drivery mám pochopitelně už ty nejnovější. Až se dostanu k externí CD-romce tak vše nainstaluji na čisto a uvidíme :-) A snad i ten flash biosu časem nějak půjde..

Ještě jednou dík všem za cenné rady..


pon 29.12.2008, 13:09
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Ještě taky pánové pozor! Záleží hodně na tom,s čím ten strojek srovnáváte.Z čeho na něj přecházíte,nebo k čemu si jej pořizujete,jako druhý počítač.
Je třeba si uvědomit,že ten Atom procesor fakt není žádný přeborník.Moje srovnání s dost výkoným notebookem je výše.Je třeba samozřejmě občas krapet přivřít očko,ale rozhodně je to stejně,ne-li více výkonné jako můj předchozí Fujitsu-Siemens Lifebook S 6120-Pentium M 1,6 GHz-Centrino,2Gb RAM,grafika Intel 855 (tuším),disk 120GB PATA 5400ot..Tak tento kousek éčku dýchal s bídou na paty.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pon 29.12.2008, 17:05
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 106
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Ako uz bolo spomenute vyssie, problem je v SSD, ktory sa dodava k EEE. Kto je zvyknuty len na HDD, ma s tym zo zaciatku problem. Pomoze optimalizovat XP - treba precitat thready, kde sa o tom pisalo.

Najviac mi pomohlo:

vypnut swap,
vypnut indexaciu,
vypnut body obnovy
vytvorit RAMdisk a presunut nan docasne subory Windows a docasne subory internetu


pon 29.12.2008, 18:22
Profil

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 16
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Tak dalo by se rici ze problem je vyresen.
Po precteni tohoto threadu http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=37047&p=1 jsem se ridil radou uzivatelu, kteri resili to same a naformatoval jsem si partition na FAT32 a slape to jak hodinky. Samozdrejme v ramci moznosti. Protoze to SSD co davaji do 900A je ultra pomale. viz http://jkkmobile.blogspot.com/2008/07/asus-eee-pc-ssd-read-and-write-tests.html

Kdyz jsem testoval Visty, tak ty netrpely tim zasekavanim, ale zdaly se byt celkem pomale. Standartni f-ce naskocili a programky naskocili hned, ale trebas win update byl k uzoufani pomaly.

Vedet o rychlosti SSD dopredu (moje chyba) tak asi do 900A nejdu a koupim radeji neco s HDD.


úte 06.1.2009, 7:52
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu