Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!! :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 27.5.2017, 10:14



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!! 
Autor Zpráva

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
ale co je pomalé ?
problém je hlavně s SSD diskem, má pomalejší čtení a hlavně zápis.

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.


pát 26.12.2008, 12:38
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Hm,tak to už teda nevím.Jak říkám,mě na tom Vista šlape jak fík-odezvy na příkazy v řádech milisekund.
Pak už mě napadá jen,jaké máš instalační CD Win? Je to originál,či kopie originálu? Nebo je to nějaká výborně "vytuněná" verze stažená z netu,která kromě mletí kafe umí všechno? Pár jsem jich takových měl v ruce a dělalo mi to neuvěřitelné věci na různých PC.

A nakonec ještě: co ti dělá stavová diodka pevného disku?Nech ntb nabootovat a třeba po pěti,sedmi minutách,až se vše načte a uklidní.Co dělá? Je zhaslá?Bliká?Svítí?

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 26.12.2008, 13:18
Profil

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
No XP mám profíky, sice stažené z netu s implementovanou SP3, ale originál klíč, jen jsem nechtěl pak zbytečně stahovat a instalovat SP2 a 3, dkyž tu to je po kupě. Pomalé je jak práce s internet explorerem, dke je to nejpatrnější, tak hlavně odezvy když na něco kliknu, několik sekund čekám než se zamrzlý notebook odsekne a pak to provede chtěnou operaci. Myší při tom hýbat jde, jen nejde na nic kliknout. Problém vidim v práci SSD, že je fakt ukrutně pomalý, nicméně v servise mi řekli, že je tohle normální rychlost éček :-)

_________________
moje notebooky :-)
hlavní: HP compaq 6735s - Vista Home Basic
A pak už jen G1 a Acer n311


pát 26.12.2008, 16:54
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
A nakonec ještě: co ti dělá stavová diodka pevného disku?Nech ntb nabootovat a třeba po pěti,sedmi minutách,až se vše načte a uklidní.Co dělá? Je zhaslá?Bliká?Svítí?

V tom servise by měli vrátit vyuční listy.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 26.12.2008, 17:53
Profil

Registrován: 12/2008
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Tak jsem si stáhnul asus update,...bohužel nedokáže identifikovat stávající bios,...takže nepřeflashnu. Odkazuje mě k instalaci frameworku,....když stáhnu nejnověší MS framework 3.5 tak instalace trvá přes hodinu. Bohužel i potom nelze bios flashnout. Winflash vyhazuje taky chybu.. :-(((


sob 27.12.2008, 14:32
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Tak teď tomu nerozumím.Psal jsi,že UŽ máš BIOS aktuální,tak co chceš zase flashovat?Pořád nevím,co ti dělá ta dioda pevného disku.Jestli svítí,nebo furt hóóódně bliká,jede ti pořád ta indexace.Mě to ten systém brzdilo ukrutně.Musíš to ZAKÁZAT,ne jen vypnout,protože po restartu se to zase rozjede.

Dále tedy pokud máš aktuální verzi BIOSu-což je 0703 (podívej se rovnou do BIOSu,ne přes programy ve Windows),pak bych zkusil novou čistou přeinstalaci s formátem disku-NTFS souborovým systémem,z originálního instal CD (nebo jeho kvalitní kopie),žádné osekané ořezané a vylepšené verze,kdyžtak si od někoho půjč i jiné a musí to šlapat.Jestli ne,tak to reklamuj.Nedej se uchlácholit kecama v servise,že tohle je normální chování éček.Není to pravda.
Měl jsem už dost notebooků,abych mohl porovnávat.Syn má dvoujádro AMD,2 GB RAM a musím říct,že tento můj prcek je naprosto stejně svižný.Prosím pěkně mluvím o práci se systémem,webem,kancelářským balíkem,apod.Nechytejte mě za slovo,samozřejmě že posledního Colin McRae si nezahrajete.Znovu a naposled opakuju,mám na něm Vista Home Premium,spuštěné AERO,vše jede jak pila,odezvy na příkazy v řádech milisekund.Vypaluju,převádím video,sleduju DVD z ext. mechaniky,z mého pohledu neexistuje činnost,kterou by nezvládl k plné spokojenosti.Nehraju hry a nedělám v CADu.Na vše ostatní je to naprosto v klidu použitelný PLNOHODOTNÝ počítač a za tímto názorem si stojím a podepíšu se pod něj.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


sob 27.12.2008, 14:51
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
A ještě mě napadá.Ten stroj se prodává s Linuxem.V tom Linuxu se to chovalo jak? Zkus ho nainstalit zpět a porovnej,vyzkoušej.Jestli to tam je OK,tak to MUSÍ jet jak pila i ve win.Pak je problém v instalaci XPček,ne v notebooku.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


sob 27.12.2008, 14:58
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
A ještě malé berličky.Přečti si tohle:

http://shadowork.net/index.php?sekce=cl ... ek_id=2015

platí to stejně i pro XPčka

a pak tohle:

http://straka.blog.zive.cz/2008/08/redu ... notebooku/

Ten první odkaz by tvůj problém řešit mohl.Víc už neumím poradit.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


sob 27.12.2008, 15:04
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 185
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Tak bych rekl, ze je to jasne.
No XP mám profíky, sice stažené z netu s implementovanou SP3 ..... hmmm a kdo zajisti, ze je tam sice SP3, ale ze to neni nejaka odborne vyrakvena verze?? Mas mozek? Mas legalni wokna k EEEcku? Tak se spolehni sam na sebe, nainstaluj cistou instalaci, natahej zaplaty a budes mit pokoj. Za tu dobu co s tim zapasis bys to mel stokrat.

Mam sice pouze 701cku, ale spokojenost nejvyssi.

_________________
Asus Eee 1000H White, 2GB RAM, 160GB HDD, Windows 7 Ultimate


sob 27.12.2008, 15:52
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: EE 900A - akutní problem z vykonem na XP!!
Legální XPčka k ntb NEMÁ,protože tento model se prodává jen s Linuxem,aspoň před měsícem,co jsem ho kupoval to tak bylo.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


sob 27.12.2008, 15:59
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu