Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 Co se starým Eee 701? :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 19.10.2017, 5:29



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Co se starým Eee 701? 
Autor Zpráva

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 30
Příspěvek Co se starým Eee 701?
Když se objevil Eee 901, koupil jsem ho. Co ovšem se "starým" 701? Nechtěl jsem ho prodat, a tak jsem nakonec vymyslel práci. První úvaha byla vyřešení bezdrátového tisku. No problem. Tiskárna připojena k 701, sdílena, můžu tisknout z desktopu i z 901. Super. Chtěl jsem ale něco víc. Připojil jsem k 701 externí USB disk coby záložní úložiště. Namapoval jsem ho na desktop i na 901 a když mám nějaké důležité soubory, dám si je tam. I to mi ale bylo málo. Chtěl bych k těm souborům přistupovat i když nejsem doma. Napadla mě vzdálená plocha. Protože nemám veřejnou IP adresu, využil jsem program TeamViewer 4. Je zdarma pro nekomerční využití a zajišťuje vzdálené připojení přes jejich server. Nastavení je tak jednoduché, že jednodušší nemůže být. Pak ovšem přišla další idea - přece nebudu doma pracovat se vzdálenou plochou přes internet. K tomu se mi začal objevovat na mém desktopu, kde testuji W7 64 bit problém s bezdrátovou kartou. Vyměnil jsem jich několik, všelijak nastavoval, odinstalovával ... Hrůza. Nakonec jsem se rozhodl propojit desktop se 701 síťovým kabelem a použít na Eee sdílení připojení k internetu. Funguje to perfektně, chodí tam vzdálená plocha přímo z Windows, která navíc umí taková kouzla, jako že zobrazí plochu Eeečka v rozlišení 1600x1200, což je rozlišení mého monitoru a další vychytávky (např. je možné nastavit, kde zní zvuk z Eee ...). A ještě snad jedno využití, ke keterému jsem směřoval - když stahuji nějaké velké soubory, tak si zapnu vzdálenou plochu, na Eee si spustím stahování, ukládám na USB sdílený disk, hlavní počítač mohu vypnout a šetřit tak elektřinu.
Možná máte také nějaké nápady, podělte se!


úte 24.2.2009, 9:05
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 57
Bydliště: Ostrava
Příspěvek Re: Co se starým Eee 701?
Nápad nemám, spíš zvědavé dotazy, když jsi to tak pěkně sepsal :-)
1. TeamViewer ... jak řešíš ten přístup zvenčí, T.V. přece generuje před každým spojením nové ID, ne ? Nebo u toho doma někdo sedí a řekne ti ID a passw pro připojení ? Díval jsem se do nastavení, ale nevidím nic, jak by se to dalo zautomatizovat
2. Vzdálená plocha z windows s 1600x1200 ... můžu se zeptat, co ti běží na eee ? Měl jsem za to, že jediný způsob, jak se dostat na eee s XPHome je přes VNC a tam hýbat s rozlišením nelze, nebo jo ?


úte 24.2.2009, 11:04
Profil

Registrován: 08/2008
Příspěvky: 30
Příspěvek Re: Co se starým Eee 701?
TeamViewer mi zatím vždycky vytvořil stejné id. Až budu mít víc času, podívám se podrobněji. Mám každopádně nastaveno spuštění při každém startu. Jiná věc je, že to obvykle nevypínám. Ale i tak to vždycky probíhalo tak, že jsem jen odklepl na PC ikonu, nabídlo mi to už předvyplněné číslo, doplnil jsem heslo a jelo to.
Na Eee mám xp pro sp3 neořezané. Na desktopu, jak už jsem psal, W7 64bit. Když se připojím přes vzdálenou plochu z win, tak na eee se objeví přihlašovací obrazovka s účtama (v rozlišení 800x480) a na desktopu se vykreslí plocha daného účtu v 1600x1200.


úte 24.2.2009, 11:46
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: Co se starým Eee 701?
Program TeamViewer neznam, osobne pouzivam LogMeIn (www.logmein.com), bez problemu se clovek dostane pres NAT a muze tam mit ulozeny i PC znamych, kterym spravuje PC atd atd atd. Proste podle vkusu kazdeho soudruha.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


úte 24.2.2009, 13:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Co se starým Eee 701?
Taky jsem pár těch softů vyzkoušel,ale ten TeamViewer se mi jeví taky jako nejlepší.Na všech počítačích mám nastaveno automatické spouštění se systémem-ale pozor,to musíš zadat již při instalaci.Nebo se to nemusí takto nastavit,ale pak když chceš na tom vzdáleném PC pracovat,tak ti program dotyčná osoba musí spustit.
Jinak ID je furt všude stejné i u mě.Přesně jak píše kolega.Mám tam seznámek IDček,kde si jen vyberu,zadám heslo,které opět musíš zvolit při instalaci na vzdáleném počítači a běží to fantasticky.Dá se nastavit i kvalita"vzdálené plochy".Osobně mám nastaveno černobíle,funguje to rychleji.Spravuju tak počítače rodině,kamarádům,kteří doteď lítali s PC za mnou,tak teď jen zavolám,ať mi zapne mašinu a dělám svou práci.

Jinak ta 701čka je k těmto účelům úplně ideální.Řeší se to i někde vedle v jiném vlákně.Svou velikostí,tichostí a výbavou přímo vybízí k tomu,aby z ní byl malý domácí servřík.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


úte 24.2.2009, 16:59
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 57
Bydliště: Ostrava
Příspěvek Re: Co se starým Eee 701?
Díky za objasnění, já používám TeamViewer Portable (tj. bez nutnosti instalace) a ID se určitě s každým startem aplikace mění.


úte 24.2.2009, 19:24
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Co se starým Eee 701?
No dobře,ale v tom případě jen to Tvoje ,jako portable.Nebo to používají jako portable i ti ke kterým se chceš připojit? Nerozumím tomu.Pokud na ten komp instalneš ten program,tak vytvoří jedinečné ID,které zůstane furt stejné.O tom snad ten program je.Aby si vytvořil "navigační cestu",kterou ty vždycky pojedeš.Buď nerozumím tomu jak to používáš,nebo děláš někde chybu.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


úte 24.2.2009, 19:32
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 57
Bydliště: Ostrava
Příspěvek Re: Co se starým Eee 701?
Nemůžu si bohužel instalovat cokoliv kdekoliv, proto ta portable verze. Protistraně dám akorát link na stažení, pak klikne na exe, sdělí mi ID/passw a jedem. Jestli jsem to dobře pochopil, tak nainstalování má oproti portable pouze výhodu fixního ID, heslo se (doufám) mění, takže je stejně potřeba aby na druhé straně někdo byl.


úte 24.2.2009, 21:53
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: Co se starým Eee 701?
Nepochopil jsi to správně.Na protistraně program nainstaluji s heslem,to heslo ,taktéž ID zůstává stejné.Nevím,proč doufáš,že se heslo mění.O tom je správcovství.Vypracuji si cestu k počítači a mám ji.Na druhé straně nikdo být nemusí.Jen zapnutý počítač s přístupem k internetu.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


úte 24.2.2009, 22:47
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 57
Bydliště: Ostrava
Příspěvek Re: Co se starým Eee 701?
OK, instalovanou verzi neznám, netušil jsem, že má i držené i heslo. Z mého pohledu to dvakrát bezpečné není, zvlášť s přihlédnutím k typu uživatelů, u kterých T.V používám já (kolikrát je úspěch, že ví, co je to soubor a adresář) ale to je každého věc. Kde bych si tu instalaci dovedl představit, je konekt na mé domácí EEE, čímž jsem se veeelkým obloukem dostal k odpovědi na svou prvotní otázku :) Děkuji všem za rozšíření obzorů ;)

Update: ptal jsem se kolegy, který T.V. používá jako nainstalovanou aplikaci a tvrdí mi, že ID má pořád stejné, ale heslo se mu generuje při každém spuštení programu.


úte 24.2.2009, 23:11
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu