Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 701 jako home server - neustálý provoz :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 28.5.2017, 1:08



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 701 jako home server - neustálý provoz 
Autor Zpráva

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 51
Příspěvek 701 jako home server - neustálý provoz
Ahoj, co si myslíte o neustálém zapnutí 701? S vyponutým displejem skoro pořád? Vím, že to na to není stavěné, ale 11W je prostě 11W v idle:) Jde mi zejmén o:

- chlazení (asi bych přidělal nějaký externí chladič)
- výdrž komponent
- mechanicky vyjma větráčku by to neměl být problém

apod.

Díky.


úte 24.2.2009, 0:03
Profil

Registrován: 07/2008
Příspěvky: 273
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Není to tak dávno co jsem něco podobného se svou 701 dělal, vypnutý displej nebyl, semtam se na tom něco dělalo, nevypínalo se to dobře asi 4,5 v kuse. a žádný problém.

Jen bych si dal pozor v létě, aby na to nepařilo slunce, a nevidím problém.

_________________
Apple Macbook black 13,3" C2D 2,4GHz, 4GB RAM, 320GB HDD MacOS X 1.6 Snow Leopard
HP Pavillion Dv5-1199ec: C2D 8400, 4GB RAM, GF9600 GT, 320GB Windows 7 RC CZ.


úte 24.2.2009, 0:21
Profil

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 51
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
4 a půl měsíce? to vypadá slibně. pařit slunce ne, na to si dám bacha.


úte 24.2.2009, 0:49
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Úúúúplně klidně to udělej.Chystám se na totéž,jakmile 701čky trošku ještě spadnou s cenou.V podstatě to tak mám udělané se svým 900A,které bych pak měl zase mobilní.Jede to furt,mám na tom nasdílený externí disk,tiskárnu a přes wifi si zbytek rodiny může tisknout,dívat se na filmy,poslouchat muziku.
Akorát doporučuji nainstalovat-KVALITNĚ a KVALlITNÍ operační systém,žádné vytuněné paskvily z internetu,dát tam antivir a pokud možno nic víc.Zkrátka nezapatlávat to zbytečným softem.Aby to mělo na starosti jen ten běh systému.Můžeš v klidu zaklapnout displej a noťas vrazit někam ,kde ti nebude zavazet.

A žádné další přídavné chlazení bych neřešil,není proč.Měl jsem i 701čku a provozoval jsem s ní úplně to samé.14 dní v kuse to jelo,semotámo jsem si to vzal do práce na poslech muziky a zase zpátky na šlauchy.Ono právě že já si myslím,že to na to je jak dělané.Žere to nic,je to maličké,relativně tiché,a udělá to přesně tu práci,kterou potřebuješ.Ideálka.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


úte 24.2.2009, 16:46
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
keramiko píše:
4 a půl měsíce?...

Ale on nepsal mesice. On nepsal ani jestli dnu, hodin nebo minut :-)

Petrulin1: Na kvalitni OS snad nemusis davat antivir. Alespon pokud vim, tak pro Linux ci *BSD viry nejsou. :-) sorry, ale napsals to tak, ze jsem si musel rejpnout. :-)
Mimochodem co myslis tim "kvalitnim systemem"?


úte 24.2.2009, 20:56
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Rejepej si ,jak chceš,já se neurazím.Myslím,že nebudeme řešit,jestli je v současné době nutnost antivir,nebo není.Pokud ho na Linuxu někdo nemá,ať si dělá co chce.
Kvalitním systémem jsem myslel instalaci originálního nijak neupraveného operačního systému,třeba XP.Poohlídni se po netu,kde se válí tuny různých Super,Black,Ultimate,Mega a já nevím jakých systému XP.Pak si lidi stěžují,že jim nejde to,nebo ono.Takže instalovat normální operační systém tak,jak ho bůh vymyslel.teda Bill Gates.Teď jsem zas rýpnul já. :-)

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


úte 24.2.2009, 21:31
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 26
Bydliště: okr.Bruntál
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Mám obavu, že Bill nevymyslel nic, ani ty staré MS-DOSy, ty totiž koupil a pak pod svým jménem prodával. Veškerou slávu má za marketing, toť vše.

A co využít na server (WiFi, Eth., FTP, LPT, webcam, atd. atd.) router Asus WL-500 za cca 1000-2000Kč?

_________________
EEE 904HD Celeron M353 900MHz, DDR 1GB, HDD 80GB, od ledna 2009 dualboot defaultně openSuse 11.1 s KDE 4.1 a nepoužívaná záloha Win-XP


úte 24.2.2009, 21:49
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Jasně Colombo,Billa se nezastávám,ale pokud jsi viděl film PIRÁTI ZE SILICON VALEY,kterýžto celkem věrně popisuje vývoj firem Apple a Microsoft,tak je zřejmé(tím neříkám,že film je realita,Gates je dyslektik,apod.)že oni by se svý týmem ten OS asi udělal,ale prostě spěchali,tak MS-DOS za 50 000,- dolarů koupili.Co už se dělo dále,to se dělo.Ale o tom je svět.Ale nemyslím si,že Gates je úplný trotl,který nic neumí.Myslím,že třičtvrtě světa v IT strčí do kapsy "od pasu".

BTW,proč router? Ten počítač běží na regulérním OS,a ve finále se na něm dá dělat cokoliv.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


úte 24.2.2009, 22:36
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 26
Bydliště: okr.Bruntál
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
neřekl jsem že Bill je trotl (jinak by nedosáhl toho, čeho dosáhl), o strkání do kapsy mám pochyby, kdyby pro něj nedělaly týmy o tisíců zaměstnanců, tak by se zmohl akorát na nějaký bezvýznamný soft. Jedinec toho sám moc nedokáže.

Pokud chceš jen server, tak nač spouštět komplet pc, když to nahradí jiné levnější železo,s menšími energetickými nároky. Ten WL-5OO umí pracovat jako FTP server(fpt i sdílená složka), umí do sítě vyslat data webkamer, umí pracovat jako prinserver, prostě na co si vzpomeneš, do sitě streamovat video, umí pracovat i jako stahovač z různých torrentů apod. Sranda je, že se jeho možnosti dají přispůsobit potřebám uživatele.

Peťo a jednu poznámku na závěr oprosti se od vyznávání kultu OSobnosti, hodně tím získáš. On W-XP není jedinný "regulérní OS" na světě, prim hraje jedinně v rozšířenostim, ale to není ani tak díky kvalitě software, jako díky dravé obchodní politice MS. Věř, že WL500 se zabudovaným otevřeným operačním systémem Linux (možnost uživatelské úpravy softu, pokud tomu hovíš) ti umožní za pár korun a s min.energetickými nároky skoro to samé jako komplet osazené PC s OS (cca 6000Kč za PC plus cena OS ve srovnání s 1000Kč za ojetý WL500).

Pro představu ti dávám pár odkazů popisujícíh možnosti WL-500 v jeho několika verzích.

http://www.linuxexpres.cz/hardware/asus-wl-500g-premium-router-pro-malou-kancelar

http://wl500.kvalitne.cz/

http://www.czfree.net/forum/showthread.php?s=&threadid=6743

_________________
EEE 904HD Celeron M353 900MHz, DDR 1GB, HDD 80GB, od ledna 2009 dualboot defaultně openSuse 11.1 s KDE 4.1 a nepoužívaná záloha Win-XP


stř 25.2.2009, 12:10
Profil Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 51
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Díky všem za odpovědi. Zkusím tedy i já reagovat:)

1. wl500gp provozuji v několika variantách:) Ale na něco se prostě nehodí, některé věci jsou komplikovanější (například pro domácí automatizaci, jen 2 USB porty, které ne vždy korektně pracují s usb huby, na něco opravdu malý výkon). Čili je to krásné udělátko, ale ne na všechno.

2. měsíce - no já se právě domýšlel:) dny by asi nepsla, hodiny taky ne, týdny už jsou také docela hezké

3. kvalitní OS - asi tam hodím ubuntu server, antivir pro to, co budu chtít netřeba, to odchytí jiný nadřízený server

4. spotřeba Asus 500gp je IMHo asi o 9 W větší, ale nechci se přít, mám změřeno, že v IDLE má 701 11 W.


stř 25.2.2009, 12:43
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu