Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 701 jako home server - neustálý provoz :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 24.1.2017, 21:11



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 701 jako home server - neustálý provoz 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
petrulin1: WinXP povazuji za dobry a stabilni OS - vsak na nem min 8 denne hakuju. Do routeru bych ho ale nedaval. Z vlastni zkusenosti vim, ze cas od casu (po nekolika dnech) je treba WinXP restartovat. Nekdy i kvuli instalaci aktualizaci, nekdy se system po par dnech chova "divne". A na Windows Server 2003 nema Eee dost prostredku.

Co se tyce orezanych "verzi", tak to nepovazuju za verze. Nejaka amaterske modifikace systemu, pokud nevim o cem to je, do serveru/routeru nepatri. Tady je prave videt, jak je ve windows obecne nedoresena instalace OS. Uzivatel si vubec nemuze vybrat co chce nainstalovat a kam. Proste mu instalacka na C:\ napere vsecko mozny i nemozny a hotovo. Dostat to potom pryc taky neni zadna sranda (z pohledu obycejneho uzivatele).

Takze suma sumarum, kvalitni OS pro router a na minimalisticky pocitac mi vychazi Linux s nejakym lehkym okenim spravcem. Nicmene proti gustu zadny disputat. Zene na Eee zatim nechavam WinXP, prevazne kvuli tomu, ze kdyz uz jsem to zaplatil, tak to preci nevyhodim. Ano je to iracionalni :-)

Ehm, asi jsem uhnul trochu offtopic, tak to zkusim napravit. Muj nazor na beh Eee 24/7 je, ano ALE!

* Snizil bych takt procesoru a mozna i sbernice (pokud to jde). Kancelarske stroje nejsou stavene na tento zpusob provozu. Plosne spoje jsou delane tak akorat aby vydrzeli predpokladanou proudovou zatez a jeste tak maximalne 12 hodin vkuse. Cili snizeni proudove zateze prospeje.
* Nainstalovat linux. Idealne se poohlednou po nejake vhodne distribuci, ktera se bude dobre spravovat at uz pres webove rozhrani ci vzdalenou plochu. Je zbytecne zivit tezkotonazni OS, ktery si sam notne ukousne ze skromnych prostredku. Spustit jen takove sluzby, ktere potrebuji.
* Pokud pripojovat neco na USB, tak pres napajeny USB hub. Opet proto, aby se zbytecne nezatezovala deska dalsim proudem navic.

Suma sumarum mi to neprijde jako uplne stastne reseni, ale pokud nekomu prabyva Eee a nevi co s nim, tak se to asi da. Pokud ale nerozumim uplne dobre sitovym vecem, radeji bych koupil hotove reseni v podobe HW routeru. Preci jenom je to podle me jistejsi a bezpecnejsi.

keramiko: Nedari se mi vycmuchat spotrebu WL500x, odkud to mas ty? Docela by me zajimalo, kolik to zere. Jo a jestli to dobre chapu, tak 700 oproti 500 nabizi navic predni USB port a interni HDD, nebo jeste neco navic?


stř 25.2.2009, 14:08
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Já jsem ale nikde nenapsal,že Win XP je jediný regulérní operační systém.Napsal jsem,že 701čka běží na regulérním operačním systému,kde se dá ve finále dělat cokoliv,jako na každém jiném počítači.Nikde tam WinXP nezaznělo.Klidně to může být i Linux.Jasně,každému podle chuti.

Ale napsal jsem,ať si nainstaluje KVALITNÍ systém v tom smyslu,aby tam necpal vytuněnou verzi se šesti GB softu,driverů a jiného smetí,kterou někdo hodil minulý týden na torrenty.Vím moc dobře,co moji známí instalují a pak za tři stojí u mých dveří s PC v ruce a se slovy: Mě to nejede.Tak jsem to myslel. :-)

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 25.2.2009, 14:31
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Petrulin1: Aha, ja neznam ve svem okoli nikoho, kdo by si instaloval "vytunene" WinXP stazene z torrentu. Tak jsem to nejak nepochopil. Ostatne kdyz chci Windows, tak jsou v PC uz nainstalovany takrikajic od vyroby, takze je nepotrebuju stahovat. ;-)


stř 25.2.2009, 14:36
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Jestli dovolíte starému "flejmovači" vmísit se do tohoto vlákna...

ad antivir na linuxu ano, či ne) SAMOZŘEJMĚ, ŽE ANO, protože mi odchytí všelikou "havěť" nejen z pošty, ale třeba i z výměnného média, které putuje mezi různými systémy. Takže ne toliko jako ochrana vlastního OS, ale jako ochrana jiných. Dovolil bych si to přirovnat ke kondomu ;)

ad ten "správný systém" na éééčko jako router) Tohle je o flame..., ale já si myslím, že jednoznačně linux. Proč? Protože existují distribuce, které jsou tak lehké a k tomu přímo určené (WifiWare, ad.). Stačí pohledat. A k HW budou víc než vstřícné (myšleno, nebudou ho příliš zatěžovat). Win jsou i jako server těžkopádné a... Nechci přímo říkat, že ve špatné konfiguraci "padací". (Sorry, ve škole se s tím trápíme stále, protože náš správce sítě je "nějakej divnej").
Nekamenujte mne, jen jsem vyjádřil svůj názor.

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


stř 25.2.2009, 15:14
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2009
Příspěvky: 118
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
VldýŠek: Ale tak flejm. Rozumni lide diskutuji. Cele je to o tom, pripusti moznost, ze muj nazor neni jediny spravny.

Ja jsem treba pripojen pres poskytovatele, ktery mi uz sajrajt z netu filtruje, takze osobne dalsi filtr nepotrebuji. Navic pouzivam sluzebni notebook, ktery je standardne dostatecne chranen - vsak za nej odpovidam. Dalsi pocitac doma je synkuv stroj s Ubuntu - tedy ten zatim take nepotrebuje antivirak a posledni je Eee moji zeny, ktere jsem nainstaloval Avasta, ktery t ozrejme pekne brzdi - ci-li ano, tady by se outsourcing antiviraku mozna vyplatil - no jo, jenze potom se pripoji nekde na kafi a bude po legraci - takze spise nevyplatil.


stř 25.2.2009, 15:25
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Není to flame,je to rozumná diskuse,jak říká peca.Kluci,trochu jsme sklouzli odx tématu myslím.Kolega se v úvodu ptal,jestli JE MOŽNO 701čku použít tak,jak se ptal.A to myslím je možno úplně v klidu.Mě jede éčko doma furt nonstop 24 hodin,teď už konkrétně asi třináctý den a v pohodě.Já nechhci nikomu kázat,z jakého systému si má vytvořit server.Nejsem na to ani velký odborník,vím dobře,že spousta serverů běží na Linuxu.Jen jem řekl,že i s kvalitně poctivě nainstalovanýma WinXP např. to jde provozovat a za tím si stojím.Že jednou za čtyři dny ten počítač restartnu např. kvůli updatům,no tak bóóóže,myslím,že v kruhu rodinném to není taková tragédie.
Však on s tím určitě nechce provozovat komunitu stopadesáti lidí.Už název vlákna je jasný - "home server".Kapiš to? *1* Ptal se, jestli je to možné a možné to je.Toť vše.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 25.2.2009, 19:17
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 11/2008
Příspěvky: 165
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
4peca007:
Právě čerstvá zkušenost.
Moje štěně taky používá ntb s Ubuntu... Zrovna dnes jsme náhodou zjistili, že na flashce má "potvůrku". Prostě jsme šoupli klíčenku do USB na PC s aktivní ochranou ve Win OS a... oou ;) Inu, ve škole došlo k výměnné akci nějakých souborů s úkoly od spolužáků... Nenakazí si vlastní OS (maximálně svůj /home "chlívek"), ale bohužel šíří nákazu dál. Takže antivirová kontrola je nutná.

O spolehlivosti filtrování šmejdů od ISP si myslím své. Zrovna tak jako o tom jestli (ne)chránit PC. Dycinky se spoléhám jen sám na sebe.

Díky petruline1, naprostý souhlas.

_________________
Alergie na blbce je svinstvo.
Asus EEE 4G + 8G SD + 2GB RAM + Ubuntu 8.04 (jádro 2.6.24-21-eeepc) + Gnome 2.22.3 + běžné aktualizace - STÁLE FUNKČNÍ ;-)


stř 25.2.2009, 20:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
Jóóó tou sviňkou byl nedávno zamořen u nás gympl také.Dcerka to naštěstí na flashce nedotáhla,alespoň tak mi odpověděly utilitky stažené k tomuto účelu ze serveru viry.cz,ale spoustě mých známých to ratolesti domů donesly. *70*

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


stř 25.2.2009, 21:49
Profil

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 51
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
peca007 píše:
petrulin1:
keramiko: Nedari se mi vycmuchat spotrebu WL500x, odkud to mas ty? Docela by me zajimalo, kolik to zere. Jo a jestli to dobre chapu, tak 700 oproti 500 nabizi navic predni USB port a interni HDD, nebo jeste neco navic?


Kdysi jsem viděl nějakou tabulku, ve které měl 18w. Moje měření ukazuje ale 20w a eee 11. Čili nevím sice přesné hodnoty (měřák může kecat), ale rozdíl tam je.

A jinak - ano, přebývá mi jedno eee:) Tak proč jej nevyužít, že?:-)


čtv 26.2.2009, 11:46
Profil

Registrován: 03/2008
Příspěvky: 51
Příspěvek Re: 701 jako home server - neustálý provoz
jo a k USB a 700 u asuse - nevím, mám jen pětistovky:(


čtv 26.2.2009, 11:47
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu