Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 4g ee vice dotazu najednou :> :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 22.10.2017, 12:08



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 4g ee vice dotazu najednou :> 
Autor Zpráva

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 8
Příspěvek 4g ee vice dotazu najednou :>
Zdravim pardon ze to sem tak vychrlim ale je to dany jednim z tech problemu o kterych udu mluvit.

- muj hlavni soucasny problem je ze jsem na internet pripojen pres router ktery nechce poustet protokoly php, ja se v tom az tak nevyznal ale chtel jsem se podivat do konfigurace toho routru a vypada to ze me tam zas nechce pustit xandros (zkousel sem to pres defoultni mozzilu i pres rozsireni pro explorer, ktery mam v te mozzile nainstalovany. Myslite ze je to xandrosem pripadne nejaky tip jak problem vyresit?
- kvuli tomuto i jinym (xandros mi zcela nevyhovuje) jsem chtel zkusit nabootovat puppy linux z flash disku, cili stahnul sem iso puppy linuxu na flash disk a posleze se pokusil pres restart nastavit bootovani z flash disku, coz sem myslim udelal ale stejne se nic nestalo. Nasledne mi doslo ze nevim jak kdyby se mi to povedlo a ja nebyl s puppy linuxem spokojen, tento proces zvratit zpet na xandros?
- resim nákup nove ramky mam model 4g, vim ze tady nekde probehl typ SO - DIMM v souvislosti s modelem 901, tak nevim jestli u me jde o stejny model, pripadne kolik muzu pridat aby to pocitac zvladnul?
- obcas se mi stane ze pc jakoby na chvilicku zmrzne a pak probehne rychle serii neidentifikovatnych ukonu ktere vesmes maji za nasledek skok v case a nekolik kroku zpet (pripravilo mi to par neprijemnych okamziku kdy mi zmizi velka cast textu a pod.) myslite ze to je zpusobenou malou RAM nebo necim jinym?
to jsou zhruba vsechny me aktualni potížea k zpět k úvodu toto fórum je taky psané v php takže na nej mohu pripívat jeno pokud se připojím před router, proto sem mohu psat jen výjmečně číst můžu, ale před router se dostanu jen když nikdo další ze spolubydlících nepotřebuje na internet. Předem děkuji za odpoved


pát 26.9.2008, 15:44
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 57
Bydliště: Ostrava
Příspěvek Re: 4g ee vice dotazu najednou :>
Ahoj, nejsem v otázce EEE kovaný pač ho ještě nemám, ale to s tím php se mi nezdá. PHP je "technologie", není to nic škodlivého, co by router měl/mohl omezovat. Jinak, co vím, k EEE bys měl dostal recovery CD a pokud jsi koupil EEE s linuxem, tak by na tom CD měla být nějaká utilita, která ti dovolí dostat EEE do továrního nastavení, tj. nainstalovat zpět Xandros. Se zbytkem ti bude muset poradit někdo povolanější.
PS: Čistě náhodou jsi nezkoušel dostat se na ten router stejným postupem z jiného PC ?


pát 26.9.2008, 16:48
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: 4g ee vice dotazu najednou :>
Mozna nejde vylozene o php ale dana chyba se temer vydy vyskytuje na strankach psanych php.

ohledne recovery xandrosu:
ad a) mam sic cd ale nemam mechaniku
ad b) po presunu z user friendly menu do advanced menu pomoci prikazu:
sudo apt-get update
sudo apt-get install kicker ksmserver
(nasel jsem na jednom foru, ja sam jsem bfu) jsem s xandrosem vicemenne spokojen a myslim si ze moje problemy jsou otazkou dilcich problemu ergo resitelnych v xandrosu a ne zmenou distribuce (i kdyz i o te uvazuji, ale nejsm momentalne sto to udelat, protoze jedine mi dostupne medium k tomu vhodne je muj flash disk(kingston 4g) ktery mi nejde naformatovat a bot z neho se mi proste nepovedlo spustit.
Předem děkuji ze plodnější příspěvky
Ovšem děkuji i tobě Filo i kdyz mi to nebylo nic platne
ps: mit k dispozici jine pc, to bych delal veci bohuzel jsem ted v berline a me moznosti v tomto smeru jsou miimalne pro jeste par nejblizsich dnu znacne omezene.


úte 30.9.2008, 10:03
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: 4g ee vice dotazu najednou :>
Kdyz uz jsme u toho neporadil by mi nekdo, jeste jednou upozornuju ze co se tyce linuxu jsem BFU (ale snazim se to dohnat) jak na ten manazer instalacnich balicku, ktery mam k dispozici po prechodu do xandros advanced modu?
Pripadne i rovnou nejaky software nebo navod pro encodovani videa (jde mi jen o to ze mam cca tri minutove video ktera ma cca 700mb a pro ulozeni na vimeo muz mit max 500mb idealnii ve formtu MOV
Predem dekuji


úte 30.9.2008, 10:41
Profil

Registrován: 09/2008
Příspěvky: 8
Příspěvek Re: 4g ee vice dotazu najednou :>
Nez me stihnete kamenovat za necteni predchozich prispevku, omlouvam se, opet svadim vinu na muj problem s routrem, kdyz sem pripojen pred nim musim zaujmout pomerne krkolomnou pozici a toho se jak snad pohopite snazim vyvarovat a tuto dobu skracuji na dobu nutnou, coz delam ostatne i ted.

Prosim (mam pocit ze uz tu posledni dobou spamuju), najde se dobra duse se znalostmi práce v linuxu ktera by byla ochotná mi pomoci idealne na icq 193369087 cimz se nechci distancovat od tohoto fora jen a opet jde o problemy jiz nekolikrat recene a hlavne mi jde o ponekoud rychlejsi komunikaci predem dekuji, mimoto uz asi primo nesouviseji s Eee ale spis s linuxem jako takovym

Nepochopil sem kuprikladu jednu vec a to proc kdyz se do Xandrosu (potazmo Debianu) maji instalovat balicky *.deb je na strankach debian http://www.debian.com/distrib/packages ke stazeni mnoho (18733+) balicků které mají ovšem koncovky zpravidla *.diff, *.diff.gz a *.tar.gz ergo po (pro BFU celkem narocnem) hledani jsem se dozvedel ze tyto sobory jsou komprimovane a teprve po jejich rozbaleni neleznu to prave orechove, bohuzel ani potom jsem nensel nic co bych byl schopen jakkoliv aplikovat a ani pres opetovne hledani a sturani v zapadlych koutech internetu nenasel kyzene odpovedi, vim ze cloveku veci znalemu to asi prijde mrzke, ale ja se opravdu po letech rozhoupavani chci neco naucit a dat linuxu sanci, ale posledni vic nez tyden nad nim travim vice nez sest hodin denne a vysledky jsou zatim pofiderni. predem dekuji za jakoukoliv pomoc

btw. mam zalozit nove auditko aby na me nekdo reagoval?


stř 01.10.2008, 22:18
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 02/2008
Příspěvky: 921
Bydliště: mám
Příspěvek Re: 4g ee vice dotazu najednou :>
Fuji_ita: to neni o zakladani novych temat, to je spise o tom, ze vetsina lidi pouziva WinXP. Treba i prave z duvodu, jake sam pises, protoze se s nim proste a jednoduse nechteji trapit. Vim, ze to neni odpoved na tve problemy, ale zkus to zvazit.

_________________
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."

Dell XPS Studio 13, HP Mini 5103, Apple iPad 16GB CZ


čtv 02.10.2008, 6:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu