Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 1101HA a výměna disku :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je čtv 25.5.2017, 1:22



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 1101HA a výměna disku 
Autor Zpráva

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek 1101HA a výměna disku
Chtěl jsem se zeptat, zda s tím nemá někdo zkušenosti. Před koupí jsem si myslel, že bude mít zespodu stejný kryt jako 10" verze, jednoduše odendatelný kryt na RAM i HDD. Bohužel je zde kryt jen na RAM. Mám už koupený SSD disk, který bych si tam chtěl dát, ale bojím se, že když rozeberu celý notebook, jako jsem našel zde:
http://netbookitalia.it/asus-eee-pc-1101ha-smontaggio-componenti-hardware.html
tak, že přijdu o záruku, což bych velmi nerad. Nevíte, jestli když bych ho rozebral a vyměnil disk, tak zda ztrácím záruku? To by bylo hloupé. Díky za jakékoliv reakce.

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 1:20
Profil

Registrován: 04/2009
Příspěvky: 37
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Tak podle mě o záruku přijdeš, uživatelsky přístupné prostředí by mělo být jenom za RAM dvířkami (1000H tam má i disk a wifi kartu, ty tam máš bohužel jen RAM) takže bych se podíval kde jsou nálepky které když porušíš tak končí záruka.


pát 13.11.2009, 7:57
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 05/2008
Příspěvky: 323
Bydliště: Tož někde u práglu
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Určitě přijdeš o záruku, musel bys rozebrat šasí, a jeden šroubek vždy funguje jako zaruční s přelepkou :-)

_________________
EEE 701 Blue(BT,Flash )->EEE 901 Black-2gb RAM, 64GB Runcore, TouchScreen, W7->
Compaq110c-burned in hell -> Lenovo S12 ION ->Asus EEE 1215N -> HP Probook4320s
N6300->htc S710->HTC 3G->HTC TP->HTC TP2->Samsung Galaxy S


pát 13.11.2009, 15:39
Profil ICQ

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
No to je super teda ... to mě nenapadlo, že když dělají u starších modelů uživatelsky vyměnitelný disk, že nový model, taktéž cestovní, tak do něj dají HDD a ještě k tomu tak, že nepůjde vyměnit za SSD :( ... blbci. Co mám teď dělat s tím SSD diskem?! :-/ ... A já ho tak chtěl.

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 15:53
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Furt jde jen o to,jestli JE NĚKDE přes šroubek přelepka.JE ? Pak jsi v háji.I když,loni jsem kupoval synkovi ntb,místní prodejce mi tam dokrmoval RAMku,nálepku serval a teď když jsem jej reklamoval v servisu kvůli větráku,tak problém nebyl.
Pokud tam nálepka nikde NENÍ a jsi-li nervově zdatný (jelikož rozebírat notebook není až zas tak úplně prdel),tak směle do toho.Neorveš-li šroubky,aby na nich bylo vidět,žes do toho lezl,je to v pohodě.Takže šroubováček PŘESNĚ takový,jako jsou hlavičky šroubků.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 13.11.2009, 16:50
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
No ja uz to zkousel, ale nevim jak se dostat pod klavesnici a nechci neco nekde poskodit ani poskrabat aby nikde nebyly znamky rozebirani. Nikde z venku nalepky nejsou. Navic pri pripadne reklamaci kdyz tam bude jiny disk, tak asi bude jasne, ze jsem do toho lezl, ne?

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 17:24
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Před případnou reklamací bys tam měl pochopitelně vrátit ten původní.Klávesnice je zpravidla přichycena jen zobáčky shora.Prohlídni si pečlivě spáru mezi tělem notebooku a klávesami "F".Budou tam určitě zobáčky(kovové,plastové),které když OPATRNĚ odklopíš,klávesnice jde zvednout.Pravda u některých notebooků v minulosti býval HDD právě jen pod klávesnicí přístupný.Nevím,jak je to tady,třeba budeš mít štěstí.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 13.11.2009, 17:36
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Tak už jsem to pochopil jak je přidělaná ta klávesnice a podařilo se mi ji opatrně odendat. Samozřejmě je tam nálepka pod klávesnicí přes jeden šroubek. Jako je vidět žlutá již porušená na jednom z obrázku z odkazu, který jsem uvedl v prvním příspěvku. Takže mam smůlu :( No a SSD disk můžu prodat. To je opravdu skvělý. Nevím kdo vymyslel, dát tam HDD a že bude lepší udělat ho nevýměnný. :-/

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 19:14
Profil

Registrován: 06/2009
Příspěvky: 91
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Pokud to není tajný, kolik stál ten disk? Ona má ta klasická 160ka sice slušnou kapacitu, ale jinak je to snad ještě pomalejší komponenta než procesor. Pokud to jakkoliv pujde, tak tam zkus to SSDčko nějak dát, klidně ho nech namontovat odborně. Určitě to bude stát za to ;)

_________________
ASUS EEE 1000HE - tenhle drak fakt stojí za to ;)


pát 13.11.2009, 19:22
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
konkrétně jde o tenhle SSD disk: http://www.alza.cz/corsair-performance- ... 134557.htm
a tenhle notebook: http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1101ha-cerny-d140779.htm
sice to je tedy 250 GB, ale to je fuk. U takovehoto notebooku ma SSD jen same vyhody: nizsi spotreba, tissi, min hreje, vyrazne rychlejsi, nevadi mu otresy. Jedina nevyhoda z meho pohledu je kapacita (uznavam ze jsou uz i SSD disky pres 250 GB, ale davat za to 17 tisic?). Opravdu nerozumim tomu kdo tohle vymyslel, ze ten disk neni uzivatelsky vymenitelny. No odborně neodborně. Ja si to klidně vyměním, to mi nedělá problém. V počítačích se hrabu denně. Mě jde jen o tu záruku. A kde si to nechám odborně namontovat abych nepřišel o záruku? To někde dělají?

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 19:33
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu