Strict Standards: Non-static method utf_normalizer::nfc() should not be called statically in /DISK2/WWW/mujeee.cz/f/includes/utf/utf_tools.php on line 1781 1101HA a výměna disku :: Zobrazit téma MujEEE.cz - uživatelské fórum
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 23.1.2017, 18:52



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 1101HA a výměna disku 
Autor Zpráva

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Nevím,no,dát za 64 GB,byť SSD 4500,-Kč,to je zcestné,ne? Je to rychlejší,já vím,ale.....

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 13.11.2009, 20:22
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Zcestné nebo ne. Když už chci využít výhody SSD disku, tak především kvalitně. Přijde mi lepší dát 4 a půl tisíce za tohle (cca necelých 70Kč/GB; je i 32GB varianta Corsair X32 za 3 tisíce - cca 100 Kč/GB), než dát 2 tisíce za pomalý nekvalitní 32GB SSD disk. A tím pomalý mám namysli třeba i 120 MB/s a míň čtení, co jsem viděl že se dělá. To už pak není o mnoho rychlejší než HDD.

Ale evidentně mi je to prd platné, protože ho stejně bez porušení záruky nevyměním a o to opravdu nestojím. To mi přijde víc zcestné, že u takovéhoto notebooku nelze jednoduše vyměnit pevný disk. :x

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 20:29
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Zcestné,nescestné,furt je to proboha téměř půlka ceny toho stroje!!!!! Já říkám,že na SSD je ještě tak rok čas.Ale,proti gustu žádný dišputát,jak se říká.Klidně,je to Tvoje rozhodnutí.Osobně bych si spíše koupil klasický HDD 7200 otáček,jsou už dost rychlé.Nevím,no,je to jen názor.
120MB/s a míň je málo? A co na tom NETBOOKU proboha děláš?

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 13.11.2009, 20:53
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Nebudu vyměňovat HDD za HDD, když je s tím v tomhle případě takový problém. A navíc dle mě mezi 5,4k a 7,2k není zas takový rozdíl. A neříkám že ta rychlost je obecně málo. Ale je to málo oproti tomu co SSD umí a není to o moc víc než umí HDD. Navíc jak jsem již psal výhoda není jen v rychlosti. Mě jde převážně o spotřebu, která je značně nižší a taky o to, že bych se nemusel bát i větších otřesů. To jsou hlavní přednosti SSD a proto se snažím zjistit, zda-li je vůbec možná výměna bez porušení záruky. Jak vidno, tak se to zatím moc netváří a vypadá to spíše na mizivou šanci.

Jinak, řeším tu vůbec možnost samotné výměnu disku. Ať si tam pak každý vyměňuje co chce za co chce. A nechci tu ani tolik obhajovat SSD. Na to ať si každý udělá názor vlastní. Jako že ty už ho stejně máš a já tě ani nechci přemlouvat k něčemu jinému. ;-) To jen pro vysvětlenou.

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


Naposledy upravil lennon dne pát 13.11.2009, 21:12, celkově upraveno 1



pát 13.11.2009, 21:07
Profil

Registrován: 04/2009
Příspěvky: 37
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Jenom abych vnesl trochu světla do těch rychlostí, na serveru pctuning dělali testy na Asus N10 (vnitřnosti jak eee ale ma navic nvidii 9300)zkoušeli standart 5400RPM potom 7200RPM a taky intel SSD X_25. Kupodivu vítězně ohleně rychlosti vyšel 5400 otáčkový HDD je to hlavně limitované atomem. Takže SSD ti přinášejí jen výhodu tichého chodu menší spotřeby a lepší odolnosti)


pát 13.11.2009, 21:11
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Jak píšu, tak o tyto přednosti a výhody mi jde především. Kdyby byla i rychlost větší, tak to je jen další plus. Nic víc nic míň. ;-)

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 21:14
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Stejně už vidím, jak se na to nakonec vyseru kvůli té záruce. Ještě počkám do zítra na vyjádření techniků z alzy, zda by mi to třeba oni vyměnili bez ztráty záruky. Ale celkem o tom pochybuji. :roll:

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 21:17
Profil

Registrován: 04/2009
Příspěvky: 37
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Je to trochu OT, ale když sem šel do CZC kupovat 1000H, tak sem si rovnou koupil 2GB RAM a ptal se prodejce zda nepřijdu o záruku když si to vyměnim sám ten samozžejmě řekl že jo, naúčtoval mi kilo a poslal za technikem, tem ně tam RAMky vyměnil a řekl že bych samozřejmě o záruku nepřišel...... to ale bohužel neni tvuj případ.


pát 13.11.2009, 21:24
Profil

Registrován: 11/2009
Příspěvky: 25
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
No ramka je prave uzivatelsky vymenitelna (tedy bez ztraty zaruky), pokud je takhle pristupna. Ja mam pripad spis uplne opacnej, bohuzel :-/

_________________
Asus Eee PC 1101HA | Atom Z520 | 11.6" LED 1366x768 | 2GB RAM | 6-čl. bat | EEEBuntu | momentálně 250GB HDD, lze vyměnit za SSD bez porušení záruky pouze v autorizovaném servisu Asus v Ostravě :(


pát 13.11.2009, 21:27
Profil

Registrován: 10/2008
Příspěvky: 700
Příspěvek Re: 1101HA a výměna disku
Já bych řekl bratře,že ti zbyly oči pro pláč,resp. ti zbyl jeden SSD.Ale netruchli,válka je horší.

_________________
Acer Aspire One D150.Atom N280 1,66GHz,2GB RAM-Kingston HyperX,160GB HDD.Eee 901,SSD 32 GB Runcore,2 GB RAM-Kingston HyperX.Archos 5 Internet Tablet.


pát 13.11.2009, 21:29
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 cron


Powered by phpBB © phpBB Group, designed by V. Trushkin, český překlad – phpBB.cz

Doporučujeme: Bazar nevyužitých slevových kupónů a voucherů, Sluchátka MePaBlu